FAQ


Cum găsesc instituția pe care vreau să o evaluez?

Pentru a evalua o instituție, accesați secțiunea Evaluează o instituție de pe Homepage sau secțiunea Caută o instituție, din meniul orizontal. Pentru a găsi instituția trebuie să selectați Județul, Localitatea și să adăugați numele oficial, complet al autorității publice sau acronimul, în cazurile în care acesta din urmă este folosit în mod frecvent. Exemple de acronime pe care le folosim sunt: ANAF, DGASPC, AJOFM, ANC, APIA, SPCLEP. După introducerea primelor litere din numele instituției sau ale acronimului, motorul de căutare va afișa instituția pe care o căutați. Dacă numele instituției nu apare predefinit, dați click pe Evaluează sau Caută, iar motorul de căutare vă va afișa instituția.

 

Ce fac dacă nu găsesc instituția pe care vreau să o evaluez?

Baza de date cu instituții publice a fost preluată de pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice. Baza de date (care se actualizează pe site-ul instituției) a fost curățată, prelucrată și îmbunătățită pentru a servi scopului proiectului (au fost adăugate sedii ale instituțiilor locale, care nu se regăseau în baza de date inițială, care conținea doar instituțiile care au Cod de Înregsitrare Fiscală). Lista instituțiilor nu este însă exhaustivă. Dacă după ce ați urmat pașii de la punctul 1 nu se afișează instituția căutată, pe ecran se va afișa un buton care vă va permite să adaugați instituția nouă în baza de date.

 

Cum adaug instituția nouă în baza de date?

Pentru adăugarea instituției noi în baza de date trebuie să vă asigurați că ați parcurs pașii de la punctele 1 și 2. După accesarea butonului Adaugă o instituție nouă în baza de date, trebuie să adăugați numele oficial al instituției. Introducerea adresei este facultativă, însă este utilă pentru a avea o bază de date cât mai completă a instituțiilor publice din România.

 

Cum procedez dacă serviciul pe care îl caut nu se regăsește printre cele enumerate la începutul chestionarului?

Lista serviciilor enumerate la începutul chestionarului exemplifică doar câteva tipuri de documente. Dacă serviciul/ documentul pentru care interacționați cu instituția publică nu se regăsește în listă, vă rugăm să îl adăugați în câmpul liber, de la sfârșitul listei. 

 

Trebuie să completez tot chestionarul pentru validarea evaluării?

Da. Dat fiind că pornim de la premisa că noi, cetățenii, devenim mai responsabili față de serviciile pe care le primim de la instituțiile publice, este necesar să ne asumăm completarea întregului chestionar. Durata medie de evaluare este de 4 minute. Răspunsurile se înregistrează după apăsarea butonului Trimite răspunsurile. Datele complete ne permit compararea cu acuratețe a instituțiilor și realizarea unor recomandări personalizate de îmbunătățire a calității serviciilor.

 

Este necesar să mă înregistrez pentru a evalua instituția?

Da. Înregistrarea se poate face înainte sau după completarea chestionarului. Puteți folosi atât conectarea cu platforme precum Facebook, cât și adresa de e-mail.

 

Datele mele apar public după evaluare?

Rezultatele evaluărilor se pot descărca de pe website. Numele evaluatorilor, însă, sunt anominizate, în baza de date care se actualizeazî în timp real. În situația în care evaluatorul introduce date personale în câmpuri care nu prevăd adăugarea acestora (cu titlu de exemplu, introducerea în secțiunea comentarii a numelui, vârstei, adresei fizice sau e-mail, a numărului de telefon), Centrul pentru Inovare Publică nu își asumă responsabilitatea identificării și anonimizării acestora. Citiți politica noastră de protecție a datelor cu caracter personal pe adresa: http://www.inovarepublica.ro/prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal/.

 

Unde văd rezultatul evaluării mele?

Dacă vrei să vezi ce punctaj a obținut instituția în urma evaluării, accesează secțiunea Caută o instituție, din meniul orizontal. După ce introduci datele instituției, poți vezi pe pagina de profil scorul total și pe dimensiuni de evaluare. De asemenea, ai posibilitatea să vezi numărul de evaluări care au generat punctajele respective.

 

Ce se întâmplă cu datele colectate pe platformă?

Pe baza rezultatelor pe care fiecare instituție le înregistrează și a numărului de evaluări a instituțiilor, Centrul pentru Inovare Publică va face recomandări personalizate de îmbunătățire a calității serviciilor. Datele evaluatorului nu sunt transmise către terți. Vezi detalii la secțiunea Termeni & Condiții.